VIIKKO 8

MAANANTAI 14.5
Viimeinen kokonainen viikko täällä! Nyt jo kyllä huomaa että on suuri koti-ikävä, ja nyt vain enään loppu rutistus. Pääsimme tänään aamutunneilla seuraamaan TCM vuodeosastolle lääkärin kiertoa ja seurasimme kun lääkäri teki akupunktiota ja valmisteli yrttilaastaria potilaalle. Lääkäri laittoi myös sähköhoitoa potilaalle ja Lotta pääsi kuppaamaan yhtä potilasta.
Iltapäivällä pääsimme seuraamaan ja tekemään tuinaa potilaille TCM-klinikalla.
 

TIISTAI 15.5
Tänään aamutunneilla pääsimme seuraamaan lääkärin vastaanottoa. Ei siinä oikein mitään erikoista, seurasimme kun lääkäri teki diagnoosia potilailta. Iltapäivällä pääsimme hoitajan kanssa seuraamaan erilaisia hoitovälineitä tcm-klinikalla.

KESKIVIIKKO 16.5
Tänään olimme aamutunnit lääkärin vastaanotolla TCM-klinikalla. Muuten aika normaali päivä seuratessamme vastaanottoa ja lääkäri kertoi meille eri potilaista, mutta pääsimme myös mittaamaan manuaalisesti potilaan sekä toistemme verenpainetta. Se oli melko samanlaista kuin Suomessa. Iltapäivätunteja meillä ei ollut. Lähdimme iltapäivällä kävelemään Century Avenueta pitkin Luijazuille.

TORSTAI 17.5
Aamulla meillä oli lyhyehkö palautekeskustelu sairaalan opettajamme kanssa. Iltapäivällä pääsimme vierailemaan Kardiologiselle osastolle. Siellä sairaanhoitaja ja lääkäri esitteli meille osastoa ja kertoi meille muutamasta potilaasta.


PERJANTAI 18.5
Tänään on meidän viimeiset luennot koululla! Aamulla meillä oli yrttiluennot ja opettajamme piti meille pienen kokeen erilaisista yrteistä. (joka oli kyllä melko helppo, saimme käyttää oppikirjaamme) Kiinan luentojen sijasta pääsimme tekemään kiinalaisten kanssa perinteistä festivaaliruokaa "Zongzi". Käärimme aluksi lehdestä kupin jonka sisään laitoimme riisiä ja punaisia papuja ja sitten se sidotaan kiinni. Lopulta se keitetään jonka jälkeen se on valmis syötäväksi! Tällä kertaa meille oltiin valmiiksi kuitenkin tehty Zongzia, joten vaikka teimmekin niitä emme omia luomiksia syöneetkään. Oli aluksi hankalaa ymmärtää miten lehti piti taittaa mutta kyllä lopulta jonkin näköinen nyytti valmistui. Illalla lähdimme vielä yhdessä koko porukan kanssa viimeisen kerran nauttimaan Shanghain yöelämästä.


SUNNUNTAI 20.5
Lotta päätti että hän haluaa ottaa tatuoinnin, joten olimme suunnitelleet lähtevän Tianzifangille tatuointi ja lävistyspuotiin jossa otin korvakoruni että hän ottaisi tatuoinnin siellä. Mutta se olikin suljettu, joten sen noin 5km. kävelyn jälkeen löysimme vihdoin toisen tatuointiliikkeen jossa Lotta pääsi ottamaan tatuointinsa. Paikan nimi oli Shanghai Tattoo ja se oli todella siisti, työntekijät puhuivat englantia ja siellä oli jopa länsimaalaisia työntekijöitä. Työ oli mitä Lotta halusi. Lähdimme sitten vielä feikkimarketeille ostamaan viimeiset tuliaiset.

Kommentit

Suositut tekstit