VIIKKO 7

MAANANTAI 7.5
Tänään ryhmämme puolitettiin ja minä pääsin seuraamaan lääkärin päivystystä ja pääsimme tutustumaan yrttilääkkeisiin.


TIISTAI 8.5
Tänään pääsimme tcm-klinikalle. Aloitimme päivän kuppaamalla toisiamme, jonka jälkeen pääsimme iltapäivällä poistamaan potilailta akupunktioneuloja ja kuppaamaan heitä. Olisi ollut kiva päästä itsekkin tekemään lisää akupunktiota mutta sen tekemiseen tarvisi paljon enemmän harjoitusta!
Iltapäivällä keräsin vihdoin rohkeuteni ja menin viereisen kauppakeskuksen parturiin käymään. Käveltyäni sisään, minut heti ohjattiin hiusten pesulle jonka jälkeen mitään kysymättä hiukseni lyhennettiin. Onneksi juuri sitä halusinkin, ja hiukseni leikattiin hyvin mutta vähän jännitti sillä parturi ei puhunut juuri yhtään englantia. Ei hiustenleikkaus kallis lopulta edes ollut, ja maksoi se vain noin 3 euroa.


KESKIVIIKKO 9.5
2 viikkoa jäljellä! Tuntuu että aika on mennyt todella nopeasti. Tänään aamutunneilla seurasimme kun lääkäri teki tcm-klinikalla akupunktiota. Iltapäivällä pääsimme taas klinikalle kuppaamaan toisiamme sekä potilaita.


TORSTAI 10.5
Aamutunnit kuluivat jälleen tcm-klinikalla. Siellä oli tänään lääkäri jota emme olleet ennen tavanneet, emmekä aluksi oikeen päässeet tekemään mitään mutta lopulta pääsimme poistamaan asiakkailta akupunktioneuloja ja kuppaamaan. Iltapäivällä menimmekin kampuksella pidettävään luentoon Ranskan terveydenhuoltojärjestelmästä jonka piti Ranskasta tullut sairaanhoitaja ja opettaja.PERJANTAI 11.5
Lähdimme tänään 7.40 bussikuljetuksella käymään keskustassa sairaalassa vierailulla. Pääsimme tutustumaan sairaalan TCM osastoon sekä TCM apteekkin. Bussikuljetus oli pitkä, ja kesti yli tunnin, mutta takaisin tullessa olimme koululla jo puolessa tunnissa joten sekin oli varmaan aamuruuhkan syystä. Kiinan kielen tunnille jouduimme tulla myöhässä vierailun takia, mutta pääsimme tutustumaan erilaisiin ostos sanoihin. Lounaan jälkeen meillä oli perinteisesti Tai'jita ja tämä olikin viimeinen Tai'ji tuntimme sillä ensi viikon tunnit on peruttu! Harjoittelimme kaikki liikkeet läpi ja lopulta saimme portfolioomme kuvattua videon kun teimme koko setin läpi.

Viimeinen viikko alkaa jo häämöttää! Odotan innolla takaisin kotiin palaamista. En siis tarkoita ettenkö ole nauttinut tästä vaihdosta (sillä tosiaan olen!) mutta kyllä sitä on nyt saatu tarpeeksi Kiinasta ja ehkä osaan arvostaa kotoisaa Suomea vielä paremmin.


LAUANTAI 12.5
Lähdin käymään Bundilla ja West Nanjing Roadilla muutamassa kaupassa.

SUNNUNTAI 13.5
Sunnuntain vietin vain käyden läpi portfoliota ja ottamalla rennosti.


Kommentit

Suositut tekstit