VIIKKO 1 26.3-31.1

TIISTAI 27.3 - KESKIVIIKKO 28.3
Tiistaina oli lähtö Shanghaihin. Lentomme lähti Helsinki Vantaan lentoasemalta viideltä ja lento kesti 9 tuntia ja saapuessamme olikin jo keskiviikko. Shanghaihin saapuessa meitä vastassa oli opiskelijoita jotka ohjasivat meidät Shanghai University of Medicine and Health Sciences kampukselle jossa koulumme sekä asuntolamme sijaitsi. Majoittauduin hotellihuoneen tapaiseen huoneeseen ja aloitin pienellä siivouksella sillä huone oli aika likainen, esim pinnat olivat aivan pölyiset. Sängyn patjakin on myös aika kova mutta ehkä siihen ehtii tottua tässä 2 kuukauden aikana. Kävimme myös viereisessä kaupassa ostamassa vähän ruokaa ja muuta tarvikkeita huoneeseen.

Illalla lähdimmekin sitten vielä käymään Shanghain keskustassa josta löysimme hienoja puistoja ja näimme kuuluisia Shanghain pilvenpiirtäjiä.

TORSTAI 29.3
Torstaina alkoivat luennot. Lähdimme ensimmäiselle TCM-luennolle läheiseen Zhoupu sairaalaan johon kävelimme noin 20 minuuttia. Siellä meidät ohjattiin luokkahuoneeseen jossa uusi opettajamme aloitti TCM (Traditional Chinese Medicine tai Perinteinen Kiinalainen Lääketiede) perusteista. Luentoa oli välillä ehkä vähän hankala seurata ja ymmärtää, mutta oli selvää että TCM vaihtelee länsimaalaisesta lääketieteestä paljon.
Ruokataukomme on melko pitkä, 2 tuntia, joten päätimme lähteä läheiseen ostoskeskukseen syömään. Löysimme sieltä Kiinalaisen ravintolan mutta tilaaminen ei ollukkaan niin helppoa. Tarjotut juomat olivat lämpimiä, ei oikein tiedä mitä tilaa ja lopulta minun tilausta ei edes otettu joten en omaa ruokaa edes saanut.
Ruokatauon jälkeen pääsimme vielä tutustumaan TCM-osastolle jossa näimme yrttihoitoa ja akupunktiota sekä pääsimme tutustumaan sairaalan yrttiapteekkiin jossa opettajamme esitteli erilaisia yrttejä.

PERJANTAI 30.3
Päivämme alkoi perinteisten Kiinalaisten yrttien luennolla jossa opettaja esitteli erilaisia yrttejä ja niiden käyttötarkoituksia. Tämän jälkeen meillä oli Kiinan kielen luento jossa opimme tervehtimään ja esittelemään itsemme Kiinaksi. Päätimme käydä ruokalassa syömässä ruokatauollamme. Ruokaa on monipuolisesti tarjolla, se on edullista ja kunhan osaa valita niin myös hyvää. Ruokalassa maksetaan koulun maksukortilla johon ladataan erikseen rahaa ruokalan takana olevassa toimistossa. Luulimme että korteissa oli jo valmiiksi 20 yuania mutta se olikin vain panttimaksu kortista jonka saamme sitten lähtiessämme takaisin. Tämä kyllä teki meille hankalan tilanteen kun kassalla emme voineetkaan maksaa ruokaa mutta koulun opiskelija maksoi sitten puolestani.
Ruokailun jälkeen pääsimme tutustumaan Taijiin.

LAUANTAI 31.3
Olikin jo ensimmäinen viikonloppumme Kiinassa. Päätimme lähteä käymään Shanghain keskustassa Bundilla shoppailemassa. Kauppoja Bundilla riittää, kävimme Forever21-vaatekaupassa jossa oli 4 kerrosta ja ihmisiä siellä riitti. Kävimme myös H&M:ssä jonka jälkeen löysimme ravintolan jossa söimme vielä ennenkuin lähdimme takaisin koululle.

SUNNUNTAI 1.4
Sunnuntaina lähdimme jälleen käymään Bundilla tutustumaan muihin kauppoihin. Vaikka kävimme vain muutamassa, jonot olivat esim. pukuhuoneisiin todella pitkiä ja niihin kului aikaa. Menimme sitten vielä terassille istuskelemaan.

Kommentit

Suositut tekstit